IFN credit pentru fiecare

Vrei un imprumut rapid, tip IFN, dar ti-e teama de costuri? Aflati aici cat costa un imprumut nebancar – oferte credit IFN pentru fiecare, cat si cand ai nevoie

Bancile ofera cu mare greutate un credit, pentru ca cer foarte multe documente si pentru ca analiza dosarului dureaza atat de mult, incat iti trece. IFN-urile, in schimb, acorda cu mult mai mare usurinta orice fel de imprumuturi, rapid si fara bataie de cap: foarte putine documente si timpi de de analiza dosar foarte scurti. Dar cat costa? Nici bancile nu dau cele mai ieftine imprumuturi, dupa cum nici institutiile financiare nebancare, in cea mai mare parte a lor, nu iau pielea de pe tine. Dar oricum am privi situatia, usurinta cu care primesti banii de la un IFN are un cost suplimentar: dobanda este mai mare.

Detaliile unui credit IFN

Ne bucuram ca apreciati acest articol. Daca totusi nu este exact ceea ce cautati, credem ca v-ar putea fi de mai mult ajutor materialul Imprumuturi acordate pe termen lung. Sau, daca totul este OK, continuati acest articol, urmeaza sectiuni si mai interesante si trimiteri la cele mai bune oferte.

Cat de mare este dobanda la IFN? Depinde de institutie si mai ales, de tipul imprumutului.

Cand se calculeaza costul unui imprumut nebancar, regula este simpla: cu cat mai repede se dau banii si cu cat acele cerute la dosar sunt mai putine, cu atat mai mare este dobanda.

O alta importanta a acestei reguli ne spune insa si altceva: cu cat sunt mai mari costurile imprumutului, cu atat mai mica este suma acordata si tot cu atat este mai scurta perioada de rambursare.

Spre exemplu, un imprumut nebancar luat de la Cetelem, de 20000 lei, pe o perioada de 60 de luni (5 ani), are o dobanda anuala efectiva care porneste de la 9,81%, DAR: se cere un dosar aproape ca la banca (inclusiv adeverinta de venit, documentele de domiciliu si fisa fiscala). In contraexemplu, un imprumut rapid de la Ferratum, acordat doar cu buletinul (la propriu), cu virarea banilor chiar si in 60 de minute, pentru 1000 de lei imprumutati pentru 30 de zile, rambursati in total aproape 1400 lei.

Poate va mira asemenea costuri, atat cele foarte mci de la anumite IFN-uri (exista banci care au dobanda mai mare decat anumite oferte de la Cetelem sau de la Garanti Credite de Consum), dar si cele atat de mari de la altele, dar pana la urma totul se explica foarte simplu.

Fiecare IFN are politica sa – sunt societati private, care acorda imprumuturile din fonduri proprii, au riscuri mari (sunt destui si clientii care nu platesc ratele la timp). Fiecare tip de client are caracteristicile sale – raportate mai ales la categoria de risc, si in consecinta e normal ca dobanzila sa nu fie aceleasi pentru orice client si pentru orice imprumut. Fiecare tip de credit are riscurile sale – una este sa acorzi un imprumut catre un salariat cu venituri mari, neinscris in Biroul de Credite, si de la care ai prins garantii, alta este sa dai bani doar pe un formular completat pe net, cu o copie de pe buletin.

Cum cauti un imprumut rapid?

Credite rapide: sume mari, dobanzi aproape ca la banci, rambursare in 3-5 ani si acordare in maxim 48 de ore

Pentru a obtine cel mai bun credit rapid pentru nevoile tale este bine sa intelegi cel mai important lucru: trebuie sa dovedesti ca ai cum sa achiti ratele, fara probleme, si ca ai de gand sa o faci. Cel mai sigur pentru a obtine asa ceva este pentru cei care sunt angajati cu carte de munca, cu ceva vechime, si cu familie, fara alte datorii mari si fara restante la alte imprumuturi.

Pare dificil? Poate, dar la fel de dificil ar fi sa dovedesti ca ai cum sa dai banii inapoi la banca sau la IFN, daca tu nu ai venituri, sau nu poti sa faci dovada lor. Sau, mai rau, daca nu vrei sa faci efortul de a cere la angajator o adeverinta de salariu si o fisa fiscala, apoi un extras de cont de la banca unde ai cardul.

Tip oferta imprumut IFN

Speram ca randurile noastre introductive v-au atras atentia. Nu plecati, acum urmeaza parti si mai intereante, inclusiv prezentarea de oferte concrete de care puteti beneficia.

Esti angajat cu cel putin 12 luni vechime la actualul loc de munca, nu ai alte datorii mari (nici tu nici sotul / sotia), nu esti inscris in Biroul de Credit cu restante din urma, si ai nevoie rapida de bani mai multi imprumut?

La banci dureaza 1-2 saptamani, uneori si mai mult, si niciodata nu stii clar care sunt regulile: una iti spune functionarul la sucursala, alta vine raspunsul de la analiza dosarului din centrala.

La IFN-uri ai auzit ca dobanzile sunt extraordinar de mari? Nu mai este de mult corect. Este adevarat, pentru cei care vor credite rapide doar cu buletinul, fara adeverinta de salariu, de pe o zi pe alta si pentru timp foarte scurt, dobanzile sunt mari si foarte mari. Dar pentru un credit de nevoi personale normal, acordat rapid si transparent, la institutii financiare nebancare serioase, dobanzile sunt cu un pic mai mari decat la majoritatea bancilor. Garantat, exista anumite credite IFN care au o dobanda totala (anuala efectiva) mai ica decat anumite credite bancare, pentu aceasi suma, aceeasi perioada si aceeasi persoana !

Printre cele mai atractive dobanzi din sistemul creditelor nebancare rapide se numara, fara discutie, produsele Cetelem, Garanti Credite de Consum si Credius. Ai nevoie rapid de o suma mai mare, de exemplu 5000 de lei? Nu vrei rata foarte mare dar nici sa o lungesti 5 ani? Ok, cere un credit pe 36 de luni, 5000 lei, pentru achizitie bunuri sau nevoi personale. La Cetelem rata ar fi de 187.85 lei / luna. La Garanti Credite de Consum – 236.94 lei / luna. La Credius – 262.61 lei / luna.

Care este diferenta dintre cele trei?

  1. 1. Durata de acordare, care este, desigur, invers fata de cost: la Credius poti avea banii si in 60 de minute direct in magazin;
  2. 2. Conditiile de acordare, cu cat este mai ieftin, cu atat mai dificil;
  3. 3. actele cerute (la asemenea dobanzi – pentru ca toate trei sunt foarte bune pentru un credit rapid – se cere cu siguranta adeverinta de venit).

Te califici pentru un imprumut nebancar?

Verifica inainte de a solicita un imprumut! Fiecare IFN are propriile reguli de evaluare a cererii tale de credit, la unele te poti califica, la altele nu

Desi in regulile institutiilor financiare nebancare nu scrie nicaieri ca nu ai voie sa depui de mai multe ori o cerere pentru acordarea de credite, este lesne de inteles ca daca ti s-a respins o data dosarul, cam degeaba te apuci sa mai faci cereri inca o data, si inca o data, asteptandu-te la un rezultat diferit. Nu te gandi ca, daca ti s-a respins cererea, o fi de vina consultantul cu care ai vorbit la telefon, sau vreo doamna de la birou.

Regulile de calificare ale IFN-urilor, chiar daca difera de la o institutie la alta, sunt totusi clare si precise, astfel incat iti spunem cu certitudine: ai depus cerere la IFN-ul X, dar nu ai primit imprumutul? Daca nu ti s-a schimbat ceva semnificativ in situatie (adica sa ai o slujba mai bine platita.. ceva de genul acesta), atunci ia-ti gandul de la ACEK IFN.
Poti incerca insa la altii, dar deja trebuie sa fii mult mai atent: cauta sa aflii de dinainte care sunt regulile, si sa ceri doar atat cat esti cat de cat sigur ca nu ti se poate refuza.

Calificare imprumuturi nebancare

Speram ca randurile noastre introductive v-au atras atentia. Nu plecati, acum urmeaza parti si mai intereante, inclusiv prezentarea de oferte concrete de care puteti beneficia.

Multi oameni intreaba, si gasiti asemenea exemple la mai toate IFN-urile: “Daca mi s-a refuzat un credit, pot face o noua cerere?”

Raspunsul este aproape intotdeauna “Da, desigur, dar…”. Acel ‘dar’ spune multe..

Un exemplu foarte bun gasim la Viva Credit – plus noul credit rapid cu plata in rate Viva Personal, inca din faza de depunere prealabila a cererii, trebuie sa fii de acord cu urmatorul text: ‘Sunt de acord cu faptul ca Viva Credit IFN S.A. poate refuza cererea mea de credit fara a-mi explica motivul refuzului’.

Alt exemplu, iCredit, unde la aceasta intrebare raspunsul este ca da, puteti depune o cerere ori de cate ori doriti, insa: sa treaca cel putin 3 luni de cand ti-a fost respinsa cererea, iar intre timp sa ti se fi imbunatatit situatia (este vorba in special de cresterea veniturilor). Ganditi-va ca un imprumut rapid iCredit se acorda aproape fara acte, consultantul se deplaseaza la voi..

La fel aproape se intampla si la celelalte IFN-uri, insa luati aminte: acolo unde se cer foarte putine acte, sau chiar deloc, si ti s-a respins cererea, mai bine uiti. La institutiile care cer foarte multe documente insa, chiar daca nu ti-a iesit, este mai usor sa revii cu un nou dosar, cu conditia de a aduce acte noi, sau de a cere mai putin bani. La Garanti Credite de Consum, de pilda, actele solicitate pentru angajati sunt: document de identitate (buletin sau carte de identitate), adeverinta de salariu (sau ultimii fluturasi de salariu – stampilati), fisa fiscala (se obtine anual sau la cerere de la angajator, pentru anul precedent incheiat) si factura de utilitati (de la caz la caz).

In cazul in care aveti si alte venituri, se completeaza cu documentele corespunzatoare.

(Visited 236 times)

Leave a Reply