Imprumuturi IFN

Cui ii este frica de iCredit?

Cautam in permanenta sa aflam orice stire legata de IFN-uri - unde merita luat un imprumut, unde nu merita, de ce institutii e mai bine sa ne ferim. O categorie aparte este cea a parerilor despre iCredit. La o simpla cautare pe google, in prima pagina apar cel putin doua articole despre acest IFN. Ambele sunt opinii negative, foarte vehemente. Dar sa analizam cat de corecte sunt, si ca de tare ar trebui sa ne temem de IFN-uri

Pareri despre imprumuturile iCredit

Inainte de a citi cateva pareri despre imprumuturile iCredit, care au generat discutii ample pe internet, nu ar strica sa aruncati o privire pe conditiile generale ale acestor credite: cat costa un imprumut iCredit?

Cel mai nervos este un domn care a deschis un topic pe forumul Softpedia. Acesta se plange ca mama lui a luat un imprumut rapid iCredit, trecand in cererea de credit ca giranti (sau coplatitori, nu specifica clar) pe acest domn (fiul ei) si pe tatal lui (sotul ei). Apoi, doamna cu imprumutul a plecat din tara, neachitand ratele, nespunand nimanui nimic despre creditul lasat in urma. Acum domnul este stresat telefonic de catre angajati ai iCredit, care ii solicita sa achite el banii inapoi, altfel "vor veni la munca".

Ce este in neregula cu povestea de mai sus? Daca mama mea ar lua credit, trecandu-ma in fals pe mine ca girant sau coplatitor, apoi ar fugi cu banii din tara, fara sa imi spuna ca ma lasa cu datorii, as sta sa ma injur pe forumuri cu IFN-ul respectiv? Poate ca da, dar cred ca buba mai mare este in alta parte.

Acum sa vedem si cu ce ameninta angajatul iCredit: "va veni la munca". Adica o sa te spuna la sefu.. o sa te faca de rusine la colegi? Sa fim seriosi, ma asteptam la cine stie ce amenintari...

Si asa ajungem si la cel de-al doilea exemplu: un alt domn de pe un site tip blog sau forum, incepe tare: "iCredit nu iti taie degetele daca nu platesti", dupa care da in ei: "doar iti distrug bunul, lipind abtibilde" (sursa: Arhiblog). E vorba de afise lipite pe usa datornicilor - cei care au luat imprumuturi rapide nebancare cand au avut nevoie, apoi au uitat sa mai dea banii inapoi. Pe aceste afise scrie mare Datorii Restante, apoi se explica ce ti se poate intampla daca nu platesti. Este adevarat, in exemplul dat, apare o imagine in care usa cuiva este plina de sus pana jos de respectivele afise lipite. Exagerat, normal este ca dupa cca 2 tentative de contactare a datornicului sa se treaca la adevaratele forme de executare, asa cum scrie chiar in acele abtibilduri:
- creditul va fi predat unei societati de recuperare;
- actionarea in judecata pentru executare;
- anuntarea tuturor institutiilor de credit (banci) si non-bancare.

Deci, din tot ce am citit, ce intelegem? Vrei imprumut, vrei banii rapid? Se gaseste la orice banca si la orice IFN. Cat costa ratele? Depinde de la cine ai luat creditul. Daca ai situatie buna (salariu mare, vechime, fara alte datorii), vei avea parte de dobanzi mici, la banca sau ca la banca. Daca nu ai situatie foarte buna, dar nici foarte rea, sunt IFN-uri cu dobanzi bune (Cetelem, TBI Credit, Credius etc). Daca nici atat nu se poate ajungi la alea scumpe, Viva Personal Credit, Simplu Credit... genul de IFN-uri la care se gasesc si angajati mai exaltati si mai stresati, care sa sara calul uneori. Pentru ca, orticat de mare ar fi vina clientilor rau-platnici in cele doua exemple de mai sus, clar este ca si angajatii au gresit, atat cel care suna un membru al familiei pentru a incerca sa recupereze datoria altei persoane, cat si cel care umple de afise usa cuiva, oricat de rau platnic ar fi si acesta. Dar orice ai face: plateste-ti ratele. Cat timp tu iti respecti contractul, nu te supara si nu te deranjeaza absolut nimeni.

Ai si tu o parere, o idee sau ceva de comentat despre imprumuturile iCredit, sau despre creditarea IFN in general? Intra in articolul despre iCredit, citeste mai intai detaliile cu mare atentie, apoi si spune-ti parerea in cunosinta de cauza.Detalii valabile pentru categoria: Info - 2019


Cele mai noi articole:

Creditul auto Mogo

Imprumuturi rapide nebancare fara garantii

Credite nebancare urgente online

Credite nebancare pentru restantieri

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies