Imprumuturi IFN

Imprumuturi rapide nebancare fara garantii

Aparent, datorita riscurilor de a pierde ceva important, aceste imprumuturi rapide nebancare fara garantii par a fi de preferat. In realitate insa, alegerea nu este chiar atat de evidenta.

In primul rand, creditele - rapide sau pentru nevoi personale, fara garantii ipotecare sau mobiliare, sunt mai costisitoare si in general necesita verificari suplimentare ale veniturilor.

In al doilea rand, nici tot ce se spune rau despre creditele cu ipoteca sau alte garantii nu este in totalitate adevarat.

In randurile de mai jos vom detalia in mod comparativ aceste situatii, dar pe scurt: imprumuturile rapide nebancare fara garantii se acorda mai repede, sunt mai putin riscante, dar costa mai mult, in timp ce creditele cu garantii se acorda in mai mult timp, sunt mai riscante, dar se acorda fara aceleasi verificari de venit si mai ales, mult mai ieftin.

Stiri false despre celebrele imprumuturi rapide nebancare fara garantii

Primul mit nereal legat de creditele cu garantii imobiliare: "nu conteaza cat esti dator, banca iti poate lua casa". Gresit. Cu siguranta, toata procedura de tratare a restantierilor si de recuperare a prejudiciilor reprezinta un efort substantial si nerentabil din partea oricarei banci sau IFN. Banca nu doreste sa iti ia casa, si nici n-o poate face pentru orice suma.

imprumuturi rapide nebancare fara garantiiDaca un client nu ramburseaza o suma de 500 lei, nici dupa multele proceduri pe care o banca (sau un IFN) le incearca, proprietatea adusa in garantie se executa prin vanzare la licitatie. Din suma obtinuta la vanzare, banca isi ia inapoi sumele datorate (credit, dobanzi, penalizari, costuri judiciare), statul isi ia taxele datorate, executorul ce i se datoreaza si lui, notarul la fel.. si ce ramane, ramane la datornic.

Desigur nu este o situatie ideala, omul a ramas fara casa, dar ce incercam sa spunem: banca nu se alege cu o casa in schimbul a 500 de lei, sa aiba interesul sa va incurce.

Al doilea mit: "daca iau un imprumut rapid nebancar fara garantii sau unul de nevoi personale bancar, si nu platesc ratele, nu au ce sa imi faca". La fel de gresit.

Pe calea judecatoreasca, se poate ajunge pana la executarea bunurilor proprietate sau coproprietate personala, la fel ca si cand ati fi garantat cu ele. Procedura de executare este mai complicata pentru banca, si de durata mai mare, dar cu aceleasi rezultate.

Si acum sa incercam sa intelegem de ce bancile, precum si societatile financiare nebancare, acorda totusi credite rapide fara garantii:

- procedura este mai simpla si mult mai ieftina pentru ambele parti (nu este necesar notarul public, nu este nevoie de inregistrari in cartea funciara, rareori trebuie mai multe acte decat cartea de identitate etc.

- putina lume poate garanta cu propretate imobiliara.

- este posibil ca pentru o banca sau pentru un IFN sa fie mai importante dobanzile mai mari practicate decat siguranta unei eventuale executari silite.Detalii valabile pentru categoria: Cost - 2019


Cele mai noi articole:

Creditul auto Mogo

Imprumuturi rapide nebancare fara garantii

Credite nebancare urgente online

Credite nebancare pentru restantieri

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies