Imprumuturi IFN

Cat costa un imprumut IFN?

Bancile ofera cu mare greutate un credit, pentru ca cer foarte multe documente si pentru ca analiza dosarului dureaza atat de mult, incat iti trece. IFN-urile, in schimb, acorda cu mult mai mare usurinta orice fel de imprumuturi, rapid si fara bataie de cap: foarte putine documente si timpi de de analiza dosar foarte scurti. Dar cat costa? Nici bancile nu dau cele mai ieftine imprumuturi, dupa cum nici institutiile financiare nebancare, in cea mai mare parte a lor, nu iau pielea de pe tine. Dar oricum am privi situatia, usurinta cu care primesti banii de la un IFN are un cost suplimentar: dobanda este mai mare.

Rapid sau Ieftin?


Cat de mare este dobanda la IFN? Depinde de institutie si mai ales, de tipul imprumutului.

Cand se calculeaza costul unui imprumut nebancar, regula este simpla: cu cat mai repede se dau banii si cu cat acele cerute la dosar sunt mai putine, cu atat mai mare este dobanda.

O alta importanta a acestei reguli ne spune insa si altceva: cu cat sunt mai mari costurile imprumutului, cu atat mai mica este suma acordata si tot cu atat este mai scurta perioada de rambursare.

Spre exemplu, un imprumut nebancar luat de la Cetelem, de 20000 lei, pe o perioada de 60 de luni (5 ani), are o dobanda anuala efectiva care porneste de la 9,81%, DAR: se cere un dosar aproape ca la banca (inclusiv adeverinta de venit, documentele de domiciliu si fisa fiscala). In contraexemplu, un imprumut rapid de la Ferratum, acordat doar cu buletinul (la propriu), cu virarea banilor chiar si in 60 de minute, pentru 1000 de lei imprumutati pentru 30 de zile, rambursati in total aproape 1400 lei.

Poate va mira asemenea costuri, atat cele foarte mci de la anumite IFN-uri (exista banci care au dobanda mai mare decat anumite oferte de la Cetelem sau de la Garanti Credite de Consum), dar si cele atat de mari de la altele, dar pana la urma totul se explica foarte simplu:

- fiecare IFN are politica sa - sunt societati private, care acorda imprumuturile din fonduri proprii, au riscuri mari (sunt destui si clientii care nu platesc ratele la timp);
- fiecare tip de client are caracteristicile sale - raportate mai ales la categoria de risc, si in consecinta e normal ca dobanzila sa nu fie aceleasi pentru orice client si pentru orice imprumut.

Fiecare tip de credit are riscurile sale - una este sa acorzi un imprumut catre un salariat cu venituri mari, neinscris in Biroul de Credite, si de la care ai prins garantii, alta este sa dai bani doar pe un formular completat pe net, cu o copie de pe buletin.Detalii valabile pentru categoria: Cost - 2019


Cele mai noi articole:

Creditul auto Mogo

Imprumuturi rapide nebancare fara garantii

Credite nebancare urgente online

Credite nebancare pentru restantieri

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies